Rybacia polievka so zeleninou

Rybacia polievka so zeleninou

Tento týždeň Vám svoje recepty ponúkne Katarína Svobodová, ktorá miluje jedlá z rýb. Patrí k nim aj dnešný pokrm, ktorého hlavnou súčasťou je sumček africký. Ďalšie podrobnosti zisťoval Miroslav Würfl.

Rybacia polievka so zeleninou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 400 g  vykostených a odkožených filiet sumčeka afrického
  • dve mrkvy
  • dve cibule
  • jeden petržlen
  • 300 g farebnej papriky
  • 200 g paradajkového pretlaku
  • jednu kyslú smotanu
  • postrúhaný zemiak na zahustenie
  • olej
  • soľ
  • kôpor



Postup:

V hrnci na oleji najprv orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme nadrobno pokrájanú zeleninu a pretlak, ktorý tiež chvíľu restujeme. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a necháme variť  20 minút. Potom do polievky vložíme kúsky ryby, povaríme ešte desať minút tak, aby sa nám mäso nerozpadlo. Polievku zahustíme postrúhaným zemiakom. Podávame so smotanou a nasekaným kôprom.
Zajtra si zo sumčeka afrického pripravíme tradičný maďarský paprikáš.

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame