Tento týždeň Vám svoje recepty ponúkne Katarína Svobodová, ktorá miluje jedlá z rýb. Patrí k nim aj dnešný pokrm, ktorého hlavnou súčasťou je sumček africký. Ďalšie podrobnosti zisťoval Miroslav Würfl.
Rybacia polievka so zeleninou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 400 g vykostených a odkožených filiet sumčeka afrického
- dve mrkvy
- dve cibule
- jeden petržlen
- 300 g farebnej papriky
- 200 g paradajkového pretlaku
- jednu kyslú smotanu
- postrúhaný zemiak na zahustenie
- olej
- soľ
- kôpor
Postup:
V hrnci na oleji najprv orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme nadrobno pokrájanú zeleninu a pretlak, ktorý tiež chvíľu restujeme. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a necháme variť 20 minút. Potom do polievky vložíme kúsky ryby, povaríme ešte desať minút tak, aby sa nám mäso nerozpadlo. Polievku zahustíme postrúhaným zemiakom. Podávame so smotanou a nasekaným kôprom.
Zajtra si zo sumčeka afrického pripravíme tradičný maďarský paprikáš.