Kuracie prsia s parmskou šunkou

Kuracie prsia s parmskou šunkou

Rozmýšľate, čo si dnes pripravíte na obed? Jeden nápad tu pre vás má Michal Herceg. Toto jedlo mu ponúkla Silvia Raškov z Kanianky, ktorá nám varila celý uplynulý týždeň.

Kuracie prsia s parmskou šunkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kuracie prsia s parmskou šunkou a špargľou, 4 porcie:

  • Kuracie prsia 500g
  • Parmská šunka 50g
  • špargľa 150g
  • soľ, čierne korenie na dochutenie
  • smotana 30% 150ml


Postup:

Kuracie prsia naklepeme, osolíme a okoreníme. Špargľu očistíme a uvaríme. Do stredu kuracieho plátku dáme špargľu a urobíme závitok, ktorý obalíme parmskou šunkou. Hotové závitky ukladáme vedľa seba na vymastený plech, podlejeme trochou vody a pečieme v rúre zakryté cca 20 minút, potom odokryjeme a necháme zapiecť ešte asi 10 minút. Na záver zlejeme výpek a pridaním smotany vytvoríme omáčku. Podávame s varenými alebo opekanými zemiakmi.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame