Rozmýšľate, čo si dnes pripravíte na obed? Jeden nápad tu pre vás má Michal Herceg. Toto jedlo mu ponúkla Silvia Raškov z Kanianky, ktorá nám varila celý uplynulý týždeň.
Kuracie prsia s parmskou šunkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Kuracie prsia s parmskou šunkou a špargľou, 4 porcie:
- Kuracie prsia 500g
- Parmská šunka 50g
- špargľa 150g
- soľ, čierne korenie na dochutenie
- smotana 30% 150ml
Postup:
Kuracie prsia naklepeme, osolíme a okoreníme. Špargľu očistíme a uvaríme. Do stredu kuracieho plátku dáme špargľu a urobíme závitok, ktorý obalíme parmskou šunkou. Hotové závitky ukladáme vedľa seba na vymastený plech, podlejeme trochou vody a pečieme v rúre zakryté cca 20 minút, potom odokryjeme a necháme zapiecť ešte asi 10 minút. Na záver zlejeme výpek a pridaním smotany vytvoríme omáčku. Podávame s varenými alebo opekanými zemiakmi.