Od začiatku týždňa nám chutne a zdravo varí Silvia Raškov. Michala Hercega zaujímalo, čo si pripravila na dnes.
Penne Siciliana Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- celozrnné penne 400g
- cuketa 300g
- baklažán 200g
- paradajkové pyré 400g
- smotana 30% 100g
- cesnak 2 strúčiky
- parmezán 20g
- olivový olej 2 pl
Postup:
Penne uvaríme al dente. Cuketu a baklažán umyjeme a pokrájame na menšie kúsky, orestujeme na olivovom oleji spolu s pretlačeným cesnakom. Pridáme paradajkovú omáčku, osolíme a okoreníme. Varíme cca 20 minút, aby sa nám chute spojili. Na záver pridáme smotanu a nastrúhaný parmezán a ešte varíme všetko spolu asi 10 minút. Cestoviny zmiešame s hotovou omáčkou a podávame posypané parmezánom a ozdobené čerstvou bazalkou.
Autor: Michal Herceg