Penne Siciliana

Penne Siciliana

Od začiatku týždňa nám chutne a zdravo varí Silvia Raškov. Michala Hercega zaujímalo, čo si pripravila na dnes.

Penne Siciliana Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • celozrnné penne    400g           
  • cuketa 300g
  • baklažán 200g
  • paradajkové pyré 400g
  • smotana 30% 100g
  • cesnak 2 strúčiky
  • parmezán 20g
  • olivový olej 2 pl


Postup:

Penne uvaríme al dente. Cuketu a baklažán umyjeme a pokrájame na menšie kúsky, orestujeme na olivovom oleji spolu s pretlačeným cesnakom. Pridáme paradajkovú omáčku, osolíme a okoreníme. Varíme cca 20 minút, aby sa nám chute spojili. Na záver pridáme smotanu a nastrúhaný parmezán a ešte varíme všetko spolu asi 10 minút. Cestoviny zmiešame s hotovou omáčkou a podávame posypané parmezánom a ozdobené čerstvou bazalkou.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame