Mrkva ako súčasť cesta na koláč? Prečo nie? Dnes si takýto koláč pripravíme s Michalom Hercegom a so Silviou Raškov.
Mrkvovo-makový koláč
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Mrkvovo-makový koláčik na menší plech 25x25cm:
- Mrkva 600g
- Mak 100g
- Med 1pl
- Olivový olej 3pl
- Vajcia 3ks
- Banány 2ks
Postup:
Očistenú mrkvu nastrúhame a vytlačíme z nej čo najviac šťavy. Pridáme mak a celé zmiešame. V druhej miske roztlačíme zrelé banány a pridáme med, olej, vajcia. Zmes rozmixujeme a následne obe hmoty zmiešame a vylejeme na olejom vymastený plech. Pečieme 30 minút na 150 stupňov Celzia. Koláč je šťavnatý a sladučký.
Autor: Michal Herceg