Je výborné, keď nás obed zasýti. Nemali by sme však po ňom zaspávať. Aj preto nám dnes Silvia Raškov pripraví tuniakové fašírky. Viac o tomto ľahkom a chutnom jedle povedala Michalovi Hercegovi.
Tuniakové fašírky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- Tuniak vo vlastnej šťave 160g
- Cibuľa čistená 100g
- Zemiaky čistené 500g
- Vajcia 1ks
- Mletý zázvor 2čl
- Cesnak 2 strúčiky
- Soľ, čierne korenie na dochutenie
- Celozrnná múka hladká 100g
- Olivový olej 1pl
Postup:
Na oleji orestujeme na jemno nakrájanú cibuľu, pridáme mletý zázvor, pretlačený cesnak, soľ, korenie a premiešame. Z tuniaka zlejeme šťavu a pridáme do neho uvarené a cez mriežku pretlačené zemiaky. Do vychladnutej zmesi pridáme vajcia, múku a celé premiešame. Nakoniec tvarujeme fašírky, ktoré pečieme v rúre na papieri na pečenie, na 180 stupňov asi 20 minút. Placky môžeme podávať napríklad so zemiakovým pyré. My do neho pridávame aj zelený hrášok a na záver cesnakové alebo iné výhonky.