Tuniakové fašírky

Tuniakové fašírky

Je výborné, keď nás obed zasýti. Nemali by sme však po ňom zaspávať. Aj preto nám dnes Silvia Raškov pripraví tuniakové fašírky. Viac o tomto ľahkom a chutnom jedle povedala Michalovi Hercegovi.

Tuniakové fašírky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:
            

  • Tuniak vo vlastnej šťave 160g
  • Cibuľa čistená 100g
  • Zemiaky čistené 500g
  • Vajcia 1ks
  • Mletý zázvor 2čl
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Soľ, čierne korenie na dochutenie
  • Celozrnná múka hladká 100g   
  • Olivový olej 1pl


Postup:

Na oleji orestujeme na jemno nakrájanú cibuľu, pridáme mletý zázvor, pretlačený cesnak, soľ, korenie a premiešame. Z tuniaka zlejeme šťavu a pridáme do neho uvarené a cez mriežku pretlačené zemiaky. Do vychladnutej zmesi pridáme vajcia, múku a celé premiešame. Nakoniec tvarujeme fašírky, ktoré pečieme v rúre na papieri na pečenie, na 180 stupňov asi 20 minút. Placky môžeme podávať napríklad so zemiakovým pyré. My do neho pridávame aj     zelený hrášok a na záver cesnakové alebo iné výhonky.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame