Cez víkend si možno obujeme túlavé topánky. Čo si však pribalíme zo sebou, aby sme si na ceste energiu nielen doplnili, ale sa aj nasýtili a zdravo si pomaškrtili? Beáta Repíková sa na to opýtala opäť Gabriely Bottlíkovej, s ktorou sme v našej kuchyni tento týždeň.
Marhuľový koláč z mandľovej a pšenovej múky
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 200 gramov marhuľovej múky
- 200 gramov pšenovej múky
- 200 gramov kokosového cukru
- 5 vajec, 100 ml slnečnicového oleja
- 300 ml rastlinného mlieka
- citrónová kôra
- sóda bikarbóna
- soľ
Postup:
Marhule podľa chuti. Môžeme ich aj vrstviť.
Všetky suroviny vymiešame - vylejeme na plech – na cesto poukladáme marhule a do zlatista pečieme.
V nedeľu si v našom kulináriu špeciál pripravíme- špenátovo šunkovo-slaninkovú bábovku.
Autor: Beáta Repíková