Viete že môžeme „zdravo“ maškrtiť? Musíme len použiť tie správne suroviny – keď sa pustíme do pečenia a to aj dnes v našej rozhlasovej kuchyni s Beátou Repíkovou a Gabrielou Bottlíkovou, ktorá svoje dobroty nazvala „ bezvýčitkovými maškrtami. Čo nám teda dnes spolu pripravia?
Karobové mafinky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na karobové mafinky potrebujeme:
- 100 g mandľovej múky
- 100 g banánovej múky
- kokosový cukor
- 5 vajec
- vanilkový lusk
- 200 ml slnečnicového oleja
- 100 ml rastlinného mlieka
- 50 g karobu
- štipka sódy bicarbóny
- štipka soli
Postup:
Zo všetkých surovín postupne vymiešame hladké cesto, nalejeme ho do formičiek alebo košíčkov a pečieme do zlatista.
Zajtra Vám upečieme marhuľový mandľový koláč.
Autor: Beáta Repíková