Kôprová omáčka

Kôprová omáčka

Čoraz viac pribúda ľudí s mnohými stravovacími obmedzeniami. Preto aj dnes varíme bez lepku a bez mliečnej bielkoviny. Beáta Repíková je v našej rozhlasovej kuchyni s Gabrielou Bottlíkovou. Čo nám teda pripravia?

Kôprová omáčka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na kôprovú omáčku pre ľudí so stravovacími obmedzeniami potrebujeme:

  • 50 gramov Ghee masla
  • ryžovú múku
  • zeleninový vývar
  • rastlinná smotana na varenie
  • trochu octu
  • soľ
  • kôpor


Postup:

Rozpustíme na panvici Gee maslo, pridáme 2 polievkové lyžice ryžovej múky, miešame cca 2 minúty, pridáme zeleninový vývar, smotanu na varenie, kôpor a dochutíme 1 polievkovou lyžicou octu a trochou soli.
Zajtra opäť pečieme a pochutíme si na karobových mafinkách alebo koláčikoch. Tie budeme podávať k čaju, ku káve, ale aj baliť deťom na desiatu do školskej tašky. 

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame