Čoraz viac pribúda ľudí s mnohými stravovacími obmedzeniami. Preto aj dnes varíme bez lepku a bez mliečnej bielkoviny. Beáta Repíková je v našej rozhlasovej kuchyni s Gabrielou Bottlíkovou. Čo nám teda pripravia?
Kôprová omáčka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na kôprovú omáčku pre ľudí so stravovacími obmedzeniami potrebujeme:
- 50 gramov Ghee masla
- ryžovú múku
- zeleninový vývar
- rastlinná smotana na varenie
- trochu octu
- soľ
- kôpor
Postup:
Rozpustíme na panvici Gee maslo, pridáme 2 polievkové lyžice ryžovej múky, miešame cca 2 minúty, pridáme zeleninový vývar, smotanu na varenie, kôpor a dochutíme 1 polievkovou lyžicou octu a trochou soli.
Zajtra opäť pečieme a pochutíme si na karobových mafinkách alebo koláčikoch. Tie budeme podávať k čaju, ku káve, ale aj baliť deťom na desiatu do školskej tašky.