Karfiolové placky

Karfiolové placky

Topinambur je skvelá potravina, ktorá má zdraviu prospešné hľuzy plné  vitamínov. Dnes po nej siahneme a pripravíme si pomocou nej zeleninové placky vhodné aj pre diabetikov. Beáta Repíková je už v našej rozhlasovej kuchyni s Gabrielou Bottlíkovou - ktorá sa venuje špeciálnemu stravovaniu pre ľudí s rôznymi intoleranciami.

Karfiolové placky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako si pripravíme karfiolové placky s topinamburom?  
Na 8-10 placiek potrebujeme: 1 karfiol, 1 mrkvu , 1 petržlen, 3x veľký topinambur,
1vajce, cibuľu, soľ, korenie a ovsené bezlepkové vločky ktoré zomelieme na múku.

Postup: karfiol, mrkvu petržlen a topinambur uvaríme, rozpučíme, pridáme vajíčko, ak nemôžeme bielok tak namiesto neho si vopred pripravíme cícerovú vodu potom pridáme cibuľu a nakoniec primiešame zomleté ovsené vločky, ktoré necháme chvíľku postáť so zeleninou – aby sa tak vytvorila hustá jemná kaša, z ktorej potom vytvárame kôpky na panvici alebo na plechu. Na oleji potom vysmážame malé placky, alebo ich pečieme v rúre  15 – 20 minút na 170 – 200 stupňov Celzia. Podávame s kašou, ktorú si pripravíme z topinamburu a so šalátom z kapusty či quinoi.  
Zajtra, znova v tradičnom čase po pol dvanástej, si pripravíme kôprovú omáčku a opäť z takých surovín, aby sme ju mohli podávať aj tým , ktorí majú špeciálny stravovací režim.

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame