Mnohé kulinárske vychytávky pomaly prenikajú aj do slovenskej kuchyne. Napríklad slimáky. Verte, či nie, sú ľudia, korí si na nich radi pochutia. Aj my vám dnes ponúkneme recept na slimáky. Neľakajte sa. Ako sa dozvedela Viera Horáková od Lucie Šimoňákovej, tie budú z lístkového cesta.
Slimáky z lístkového cesta
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu slimákov z lístkového cesta budete potrebovať:
Lístkové cesto, mäsovú slaninu, kečup, cibuľu, údený syr, kukuricu v konzerve.
Lístkové cesto si rozvaľkáme, pridáme kečup, pokrájanú slaninu, na drobno nakrájanú cibuľu, kukuricu bez šťavy, všetko zasypeme syrom. Cesto zošúľame na roládu, pokrájame na kolieska a na pečúcom papieri pečieme v rúre 30 minút pri teplote 180 stupňov.