Huby sú pre mnohých z nás obľúbenou súčasťou mnohých jedál. Hubári sa tešia na hubársku sezónu, ktorá na Záhorí dala o sebe vedieť už v polovici augusta. Huby chutia v guláši, v mäse, polievke, ale čo tak vyskúšať Hubové rizoto. Vieru Horákovú zaujímalo, ako ho pripravuje Lucia Šimoňáková.
Hríbové rizoto Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu hubového rizota potrebujeme:
- ryžu
- čerstvé huby
- cibuľu
- vegetu
- strúhaný parmezán
- petržlenovú vňať
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Postup:
Ryžu mierne opečieme na olivovom oleji zalejeme vodou a dusíme asi 20 minút. Na panvici opražíme nakrájanú cibuľku, pridáme vegetu a petržlenovú vňať, nakrájané huby a podusíme. Zmiešame s ryžou a na záver pridáme strúhaný parmezán.
Zajtra si pripravíme zapečenú tortilu.