Hríbové rizoto

Hríbové rizoto

Huby sú pre mnohých z nás obľúbenou súčasťou mnohých jedál. Hubári sa tešia na hubársku sezónu, ktorá na Záhorí dala o sebe vedieť už v polovici augusta. Huby chutia v guláši, v mäse, polievke, ale čo tak vyskúšať Hubové rizoto. Vieru Horákovú zaujímalo, ako ho pripravuje Lucia Šimoňáková.

Hríbové rizoto Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu hubového rizota potrebujeme:

  • ryžu
  • čerstvé huby
  • cibuľu
  • vegetu
  • strúhaný parmezán
  • petržlenovú vňať
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


Postup:

Ryžu mierne opečieme na olivovom oleji zalejeme vodou a dusíme asi 20 minút. Na panvici opražíme nakrájanú cibuľku, pridáme vegetu a petržlenovú vňať, nakrájané huby a podusíme. Zmiešame s ryžou a na záver pridáme strúhaný parmezán.
Zajtra si pripravíme zapečenú tortilu.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame