Po celý tento týždeň pripravujeme netradičné šaláty, ktoré nám ponúka Viera Horáková s Ľubou Daubnerovou. Včera sme ochutnali špargľový šalát, dne to bude šalát čakankový. Zaujíma vás, čím môžeme čakanku nahradiť?
Čakankový šalát
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu tohto šalátu budeme potrebovať:
Bylinkový ocot, soľ, mleté čierne korenie, olej, zeler, poľný šalát, alebo čakanka, sladkokyslé uhorky, na tvrdo uvarené vajíčko. Ocot nalejeme do šalátovej misky, rozpustíme v ňom soľ, pridáme korenie a olej. Zeler očistíme, nastrúhame a zmiešame s nálevom. Šalát umyjeme, uhorky nakrájame na tenké plátky a všetko dobre pomiešame. Ozdobíme vajíčkami, ktoré sme uvarili na tvrdo.