Mäsový šalát

Mäsový šalát

Letu pristanú zeleninové, ľahko stráviteľné Jedlá. Aj preto budeme po celý tento týždeň pripravovať šaláty. Varešku v ruke bude držať Ukrajinka Ľuba Daubnerová, ktorá na Slovensku žije viac ako 20 rokov. Ako povedala Viere Horákovej, boli jedlá, na ktoré si musela zvykať.

Mäsový šalát Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu mäsového šalátu so zeleninou budeme potrebovať:

  • soľ
  • ocot
  • mleté čierne korenie
  • olej
  • cesnak
  • vajíčka uvarené na tvrdo
  • tvrdý syr
  • varené mäso
  • šunku, alebo salámu
  • zavárané uhorky
  • zelenú papriku
  • malé paradajky
  • reďkovky


Postup:

Najskôr si pripravíme nálev. Soľ rozpustíme v octe, pridáme korenie, olej a cesnak.
Syr, mäso , salámu, a uhorky nakrájame na malé kúsky a dáme do nálevu. Papriku nakrájame na rezance, paradajky na kúsky, vajíčka a reďkovku na plátky. Všetko vmiešame do šalátu a na záver ozdobíme vajíčkami a reďkovkou. Servírujeme na listoch zeleného šalátu.
Zajtra si pripravíme zemiakový šalát.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame