Letu pristanú zeleninové, ľahko stráviteľné Jedlá. Aj preto budeme po celý tento týždeň pripravovať šaláty. Varešku v ruke bude držať Ukrajinka Ľuba Daubnerová, ktorá na Slovensku žije viac ako 20 rokov. Ako povedala Viere Horákovej, boli jedlá, na ktoré si musela zvykať.
Mäsový šalát Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu mäsového šalátu so zeleninou budeme potrebovať:
- soľ
- ocot
- mleté čierne korenie
- olej
- cesnak
- vajíčka uvarené na tvrdo
- tvrdý syr
- varené mäso
- šunku, alebo salámu
- zavárané uhorky
- zelenú papriku
- malé paradajky
- reďkovky
Postup:
Najskôr si pripravíme nálev. Soľ rozpustíme v octe, pridáme korenie, olej a cesnak.
Syr, mäso , salámu, a uhorky nakrájame na malé kúsky a dáme do nálevu. Papriku nakrájame na rezance, paradajky na kúsky, vajíčka a reďkovku na plátky. Všetko vmiešame do šalátu a na záver ozdobíme vajíčkami a reďkovkou. Servírujeme na listoch zeleného šalátu.
Zajtra si pripravíme zemiakový šalát.