V dnešnom recepte nájdete viacero výrazov, ktoré vám možno budú cudzie. Napríklad kuracie prsia “supreme“. Nie je to názov jedla, ale hydinovej porcie, ktorá má kožu a aj malú prsnú kostičku. Da sa z nej pripraviť šťavnatý kurací steak. No a potom sú to topinambury. Zelenina, ktorá sa najskôr pestovala ako úžitková plodina. Je známa ako slnečnica hľuznatá, alebo ľudovo- židovský zemiak. Výzorom pripomína korene zázvoru a pochádza zo severnej Ameriky. Hana Michalčíková získala jeden zaujímavý recept, v ktorom dominujú kuracie prsia aj topinambury od Tomáša Belka, majiteľa bistra v Senci a kuchára zároveň.
Kuracie prsia supreme so zemiakovo - batátovým pyré a glazovaným ružičkovým kelom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujete:
- kuracie prsia s kožou a prsnou kostičkou
- topinambury
- zemiaky
- ružičkový kel
- soľ
- parmezán
- muškátový oriešok
- korenie
- med
Postup:
Kuracie prsia okoreníme, osolíme, ugrilujeme a k týmto grilovaným prsiam si pripravíme topinamburové pyré. Topinambury očistíme, uvaríme so zemiakmi, pretlačíme, pridáme soľ, korenie, parmezán a muškátový oriešok a vytvoríme hladkú kašu. Kašu môžeme pripraviť v pomere jedna k jednej- topinambury a zemiaky, alebo len čisto z topinambúr.
K jedlu si môžeme ešte pripraviť glazovaný ružičkový kel. Kel dáme do horúcej vody, 3 minúty povaríme, dáme do ľadovej vody, schladíme a dáme na panvičku, kde máme zohriaty med a kel prehrejeme v mede. Ochutíme ho soľou, korením a pridáme ku kuracím prsiam „suprim“ a k topinamburovo - zemiakovej kaši.
Ak nás budete počúvať aj v nedeľu ráno, o 7-mej hodine 40-tej minúte, možno vás budeme inšpirovať sladkým receptom na Smotanovú Pana cottu s jahodami.