Kuracie prsia supreme so zemiakovo - batátovým pyré a glazovaným ružičkovým kelom

Kuracie prsia supreme so zemiakovo - batátovým pyré a glazovaným ružičkovým kelom

V dnešnom recepte nájdete viacero výrazov, ktoré vám možno budú cudzie. Napríklad kuracie prsia “supreme“. Nie je to názov jedla, ale hydinovej porcie, ktorá má kožu a aj malú prsnú kostičku. Da sa z nej pripraviť šťavnatý kurací steak. No a potom sú to topinambury. Zelenina, ktorá sa  najskôr pestovala ako úžitková plodina. Je známa ako slnečnica hľuznatá, alebo ľudovo- židovský zemiak. Výzorom pripomína korene zázvoru a pochádza zo severnej Ameriky. Hana Michalčíková  získala jeden zaujímavý recept, v ktorom dominujú kuracie prsia aj topinambury od Tomáša Belka, majiteľa bistra v Senci a kuchára zároveň.

Kuracie prsia supreme so zemiakovo - batátovým pyré a glazovaným ružičkovým kelom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujete:

  • kuracie prsia s kožou a prsnou kostičkou
  • topinambury
  • zemiaky
  • ružičkový kel
  • soľ
  • parmezán
  • muškátový oriešok
  • korenie
  • med


Postup:

Kuracie prsia okoreníme, osolíme, ugrilujeme a k týmto grilovaným prsiam si pripravíme topinamburové pyré. Topinambury očistíme, uvaríme so zemiakmi, pretlačíme, pridáme soľ, korenie, parmezán a muškátový oriešok a vytvoríme hladkú kašu. Kašu môžeme pripraviť v pomere jedna k jednej- topinambury a zemiaky, alebo len čisto z topinambúr. 

K jedlu si môžeme ešte pripraviť glazovaný ružičkový kel. Kel dáme do horúcej vody, 3 minúty povaríme, dáme do ľadovej vody, schladíme a dáme na panvičku, kde máme zohriaty med a kel prehrejeme v mede. Ochutíme ho soľou, korením a pridáme ku kuracím prsiam „suprim“ a k topinamburovo - zemiakovej kaši. 
Ak nás budete počúvať aj v nedeľu ráno, o 7-mej hodine 40-tej minúte, možno vás budeme inšpirovať sladkým receptom na Smotanovú Pana cottu s jahodami.

Autor: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame