Dnešné jedlo nepotrebujeme variť, ani piecť. Možno práve preto si získava obľubu u konzumentov. Je zo surovej zeleniny, nízkokalorické, zdravé , ľahké na trávenie. Jeho výhodou je aj poznávacia zložka. Budeme v ňom používať prastarú zeleninu, ktorá časom upadla do zabudnutia, ale dnes ju opäť objavujeme. Túto zeleninu poznali už starí Rimania a zo severného Talianska sa jeho pestovanie rozšírilo aj do ďalších európskych krajín. A dnes ho využívame pri príprave jedál aj u nás. Ako upozornil Hanu Michalčíkovú Tomáš Belko, majiteľ Bistra v Senci a skúsený kuchár, nebude chýbať ani v dnešnom recepte. Tak dávajme pozor, aká bude tentoraz letná pochúťka?
Šalát s grilovaným kozím syrom a pečenou červenou repou
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na dnešný recept, ľahký , s vôňou a chuťou leta - Šalát s grilovaným kozím syrom a pečenou červenou repou, budete potrebovať:
špenát, alebo mangold, najchutnejší je mix špenátu a mangoldu, kozí syr, alebo ako alternatívu bryndzu, ktorú však negrilujeme, prípadne, Hallouni-grécky ovčí syr, ktorý môžeme grilovať. Potrebujeme ešte červenú repu- cviklu, ktorú ošúpeme, umyjeme a dáme piecť. Upečenú pokrájame na kocky a vložíme do šalátu. Môžeme použiť aj drvené vlašské orechy, ktoré opražíme na mede, teda skaramelizujeme a šalátovú zmes nimi posypeme. Nakoniec si pripravíme zálievku, ktorá je medovo- horčicová, med zmiešame s dijonskou horčicou, alebo plnotučnou, pridáme korenie, soľ, trochu citrónovej šťavy, nalejeme na šalát a zamiešame. Zajtra sa naučíme pripravovať: Kuracie prsia Supreme. Ak vám názov veľa nehovorí, tak je to vlastne časť kuracích pŕs s horným stehnom/kĺbikom.