Grilovaný pstruh so šafránovou omáčkou

Grilovaný pstruh so šafránovou omáčkou

Udicu nám dnes nebude treba, hoci v okolí Senca šikovný rybár neodíde bez úlovku. A možno sa mu bude v udici trepotať aj krásny pstruh. Ten dokážeme pripraviť naozaj na viacero zaujímavých spôsobov. Výhodné je , že jedlá zo pstruha nezaťažia žalúdok a lekári odporúčajú zaradiť ryby do jedálnička minimálne dvakrát do týždňa. Ako sa však presvedčila Hana Michalčíková tentoraz nám postačí na tepelnú úpravu pstruha panvica  a recept skúseného majiteľa seneckého Bistra Tomáša Belka.

Grilovaný pstruh so šafránovou omáčkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na dnešný recept, ľahký a letný, s vôňou rybacieho mäsa budete potrebovať jedného pstruha, ktorého podľa chuti môžete grilovať vcelku alebo si z neho vyrežete filety, ktoré budete podávať so šafránou omáčkou, varenými zemiakmi a s pareným alebo restovaným mangoldom na cesnaku.

Príprava:

Filet pstruha, alebo celú rybku ogrilujme na panvici, na olivovom oleji s trochou soli a korenia. Následne začneme pripravovať omáčku: omáčka má cibuľový základ, čiže na masle alebo olivovom oleji opražíme cibuľku, tento základ podlejeme bielym vínom a vložíme šafran. Šafran sa vo víne vyvarí, víno sa odparí, dá jedlu chuť aj farbu a následne   podlejeme smotanou a vývarom. Omáčku necháme chvíľu povariť a rozmixujeme, aby cibuľka bola jemná, prípadne môžeme prepasírovať cez sitko. Omáčku netreba zahusťovať, tým, že sa použije smotana, vývar sa odparí a  omáčka sa zredukuje a prirodzene zahustí. Mangold umyjeme a pokrájame na menšie pásiky. Rozohrejeme maslo alebo olivový olej a chvíľu na ňom restujeme pokrájaný cesnak, pridáme koreniny na ochutenie a restujeme do zmäknutia.

Zajtra sa naučíme pripravovať: Grilovanú bravčovú panenku s hráškovým rizotom, mätou, žihľavou, parmezánom a plátkom slaniny.

Autor: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame