Špenátová polievka so strateným vajcom a údeným lososom

Špenátová polievka so strateným vajcom a údeným lososom

Leto je obdobie, ktoré si vychutnávame. So všetkým, čo k nemu patrí: slnkom, vodou aj dobrým jedlom , nenáročným na prípravu a z dostupných surovín. Podľa možností - domácich. Senec na to má všetky predpoklady a týmto princípom sa  riadia pri príprave jedál aj  v Bistre BOKA.Cestu sem merajú nielen domáci, ale v lete aj návštevníci  seneckých jazier, vodáci a turisti. Navštívila ho aj Hana Michalčíková a zopár chutných receptov z domácej kuchyne jej predstavil Tomáš Belko, majiteľ a kuchár zároveň.

Špenátová polievka so strateným vajcom a údeným lososom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • mladý špenát
  • vývar-kurací alebo zeleninový
  • smotanu - živočíšnu alebo alternatívnu - rastlinnú
  • vajíčko
  • údeného lososa alebo údeného pstruha
  • zemiaky
  • maslo
  • šalotku
  • muškátový oriešok
  • korenie
  • soľ


Postup:

Na masle opražíme šalotku, pridáme postupne na malé kocky pokrájané zemiaky, opečieme, podlejeme vývarom, akonáhle zemiaky zmäknú, pridáme čerstvý špenát, necháme asi 2-3 minúty spariť, rozmixujeme, nastrúhame trošku muškátového orieška, korenie a soľ. Dochutíme smotanou, nalejeme do pripraveného taniera, navrch dáme stratené vajce a kúsky údeného lososa alebo pstruha.
V recepte sa v polievke spomínalo stratené vajce. Ak ste ho ešte nepripravovali tak vám poradíme. V hrnci zohrejte vodu tak, aby sa v nej vytvárali perličky (nesmie však vrieť). Pridáme asi dve polievkové lyžice octu a začneme v strede hrnca vytvárať vír. Do neho vložíme vajíčko a varíme necelé 3 minúty. Osolíme, okoreníme a môžeme podávať. V utorok dostane priestor  v našom Kulináriu-  Grilovaný pstruh so šafránovou omáčkou.

Autor: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame