Krémešové rezy

Krémešové rezy

Tento týždeň sme sa pri pečení inšpirovali zabudnutými Cerofskými receptami. Čo piekli naše gazdinky - staré mamy našich mám napríklad takto v nedeľu? Beáta Repíková sa aj na to opýtala Marty Kubovej, z Občianskeho združenia Cerová Inak - keď sa pustili do prípravy nedeľného koláča.

Krémešové rezy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Suroviny na pláty:

  • 400 gramov hrubej múky
  • 70 gramov palmarín
  • 70 gramv práškový cukor
  • 1 vajíčko
  • 10 gramov salajka
  • 8 lyžíc mlieko
  • troška soli


Plnka:

  • štvrť litra mlieka
  • 2 žĺtky
  • 1 vanilkový cukor
  • trocha hrubej múky
  • 200 gramov maslo
  • 200 gramov práškový cukor


Postup:

Zo všetkých surovín na pláty spracujeme cesto, ktoré si rozdelíme na tri časti. Každú časť rozvaľkáme na veľkosť plechu a postupne plát za plátom upečieme. Z mlieka, žĺtku, cukru a z múky uvaríme kašu, maslo a cukor vymiešame a zmiešame s kašou. Plnku natrieme medzi jednotlivé pláty, a vrchný plát posypeme práškovým cukrom.

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame