Zo zemiakového cesta môžeme pripraviť rôzne maškrty. Teraz- počas prázdnin - si mnohé vnúčatá u starých rodičov „ objednávajú“ lekvárové perky alebo makové šúlance. Podobné dobroty zo zemiakového cesta pripravovali už naše pra pra prababičky. Beáta Repíková je aj dnes v našej rozhlasovej kuchyni s Martou Kubovou zo spomínaného občianskeho zduženia - Cerová Inak.
Zemiakové tašky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 1 kilogram uvarených zemiakov
- 500 gramov hladkej múky
- ½ polievkovej lyžice vegety
- 700 gramov cibule
- ½ balíčka detskej krupice
- 2 vajíčka
Postup
Zemiaky si uvaríme deň vopred. Ošúpané zemiaky nastrúhame na drobnom strúhadle pridáme múku soľ, vegetu , vajcia a všetko spracujeme. Cesto rozdelíme na 6 bochníkov. Cibuľu a detskú krupicu popražíme na masti do sklovita, rozvaľkáme bochníky na pláty - ako na roládu a dáme do nej popraženú zmes cibule. Rozotrieme ako na roládu a stočíme. Pomastíme pekáč a roládu, a pečieme pri teplote 180 stupňov.
V nedeľu Vám ponúkneme Krémešové rezy. Chutia ako krémeš? Počúvajte nás aj v nedeľu.