Vyprážané ružičky

Vyprážané ružičky

Občianske združenie - Cerová inak - sa snaží „oživiť“ kuchyňu našich predkov. Zozbierali preto  zabudnuté „Cerofské recepty“. Sú medzi nimi aj sladké Ružičky. Keď si ich z cesta pripravíme - voňajú ako tie ktoré vysadíme do záhonov. Beáta Repíková je dnes v našej rozhlasovej kuchyni z Martou Kubovou z Cerovej Inak.

Vyprážané ružičky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • ¼ litra mlieka
  • ¼ litra hladká múka špeciál
  • 4 vajcia
  • 1 polievkovú lyžicu kryštálového cukru
  • bravčovú masť na vyprážanie


Postup:

Všetky suroviny dobre vymiešame, masť si necháme dobre rozohriať, aby bola horúca, formičky najprv namočíme do horúcej masti, potom dáme do cesta, a zase do masti a vyprážame. Vyprážané ružičky posypeme práškovým cukrom. Poznámka. Cesto je lepšie hustejšie.
Zajtra podávame zemiakové taštičky.

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame