Občianske združenie - Cerová inak - sa snaží „oživiť“ kuchyňu našich predkov. Zozbierali preto zabudnuté „Cerofské recepty“. Sú medzi nimi aj sladké Ružičky. Keď si ich z cesta pripravíme - voňajú ako tie ktoré vysadíme do záhonov. Beáta Repíková je dnes v našej rozhlasovej kuchyni z Martou Kubovou z Cerovej Inak.
Vyprážané ružičky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- ¼ litra mlieka
- ¼ litra hladká múka špeciál
- 4 vajcia
- 1 polievkovú lyžicu kryštálového cukru
- bravčovú masť na vyprážanie
Postup:
Všetky suroviny dobre vymiešame, masť si necháme dobre rozohriať, aby bola horúca, formičky najprv namočíme do horúcej masti, potom dáme do cesta, a zase do masti a vyprážame. Vyprážané ružičky posypeme práškovým cukrom. Poznámka. Cesto je lepšie hustejšie.
Zajtra podávame zemiakové taštičky.