Skalický trdelník. Ale viete ako chutí „Cerofský trdelník“? Dnes si ho upečieme s Beátou Repíkovou a Martou Kubovou z Občianskeho združenia „Cerová Inak“. Najskôr ideme spolu na nákup.
Cerofský trdelník Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na kysnutý cerofský trdelník potrebujeme:
- 1 kg polohrubá múka
- 5 kusov vajec
- 1 ks Hera
- 1 kocka kvasnice
- pol litra mlieka
- 3 kávové lyžice kryštálového cukru
- 1 kávová lyžica soľ
- 2-3 lyžice olej
- orechy
Postup:
Z mlieka kvasníc a cukru si pripravíme kvások, preosiatu múky zmiešame s Herou - žĺtkami soľou olejom a kváskom. Vypracujeme vláčne cesto. Necháme pokysnúť. Z cesta urobíme na doske šulce, ktoré namotáme na šamronové trubičky. Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh, a potrieme ním namotané cesto. Potom ešte vygúľame v nasekaných orechoch. Dáme na vymastený plech a pečieme na 180 stupňov cca 15-20 minút. Po upečení stiahneme trubičiek a posypeme práškovým cukrom.
Zajtra pečieme a podávame vyprážané ružičky v masti.