Tento týždeň varíme podľa receptov manažérky bratislavskej Školy varenia Zuzany Špičkovej, pričom striedame slovenskú aj medzinárodnú kuchyňu. Dnes sa presunieme na Apeninský polostrov a čaká nás chutný obed z cestovín, ktoré sa vyrábajú z krupice alebo múky z tvrdej pšenice. Podrobnosti zisťoval Miroslav Würfl.
Tagliatelle s domácim pestom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujete:
- 40 g čerstvej bazalky
- Štyri polievkové lyžice píniových orieškov
- 120 ml olivového oleja
- 30 g nastrúhaného parmezánu
- dva strúčiky cesnaku
- soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Všetky suroviny vložíme do menšej misky a ponorným mixérom pomixujeme na jemnú pastu. Podľa chuti pridáme soľ, korenie a olivový olej na želanú konzistenciu. Tagliatelle uvaríme v osolenej vode, scedíme a dáme na tanier. Na vrch lyžičkou položíme kôpku pesta, posypeme strúhaným parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom. Dobrú chuť!