Tagliatelle s domácim pestom

Tagliatelle s domácim pestom

Tento týždeň varíme podľa receptov manažérky bratislavskej Školy varenia Zuzany Špičkovej, pričom striedame slovenskú aj medzinárodnú kuchyňu. Dnes sa presunieme na Apeninský polostrov a čaká nás chutný obed z cestovín, ktoré sa vyrábajú z krupice alebo múky z tvrdej pšenice. Podrobnosti zisťoval Miroslav Würfl.

Tagliatelle s domácim pestom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujete:

  • 40 g čerstvej bazalky
  • Štyri polievkové lyžice píniových orieškov
  • 120 ml olivového oleja
  • 30 g nastrúhaného parmezánu
  • dva strúčiky cesnaku
  • soľ, mleté čierne korenie



Postup:
 
Všetky suroviny vložíme do menšej misky a ponorným mixérom pomixujeme na jemnú pastu. Podľa chuti pridáme soľ, korenie a olivový olej na želanú konzistenciu. Tagliatelle uvaríme v osolenej vode, scedíme a dáme na tanier. Na vrch lyžičkou položíme kôpku pesta, posypeme strúhaným parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom. Dobrú chuť!

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame