Máte chuť na niečo sladké? Napríklad na čokoládové lávové tortičky? Vypočujte si recept, ktorý nahral Miroslav Würfl s manažérkou Školy varenia v Bratislave Zuzanou Špičkovou.
Čokoládové lávové tortičky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujete:
- 120 g čokolády na varenie + cca 30g navyše
- 80 g masla + kúsok na vymastenie mištičiek
- 60 g kryštálového cukru
- dve žĺtka
- dve celé vajcia
- päť polievkových lyžíc hladkej múky
- kokos na vysypanie misiek
Postup:
Na sporák si dáme väčší hrniec, nalejeme doň vodu do výšky pár centimetrov. Na hrniec položíme misku a v takto vzniknutom vodnom kúpeli roztopíme maslo s nalámanou čokoládou. Keď sa všetko rozpustí, odstavíme a necháme vychladnúť asi päť minút. Postupne vmiešame múku. V ďalšej miske si do peny vyšľaháme vajíčka, žĺtka a cukor a vmiešame do čokoládovej zmesi. Vezmeme malé zapekacie keramické mištičky, ktoré sme vymastili maslom a vysypali kokosom a nalejeme do nich cesto do troch štvrtín. Do každej misky dáme na záver do stredu ešte kúsok čokolády. Pečieme v rúre asi osem minút na 220°C. Tortičku vyklopíme na tanier a lyžičkou na jej okraji urobíme zárez, aby vytiekla horúca čokoláda, čo je veľmi efektné. Dobrú chuť!