Dnes pečieme „chrústy“. Ako vznikol názov a z akého cesta budú chrústy? Aj na to sa opýtala Beáty Repíková autorky publikácie „Cerofské zabudnuté recepty „ Marty Kubovej.
Pečené chrústy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 600 gramov hladká múka
- 500 gramov práškový cukor
- 5 kus vajcia
- 1 kávová lyžica sóda bicarbóna
- 3 polievkové lyžice med
- 2 kávové lyžice voňavé korenie
- škorica
- citrónová kôra
Postup:
Všetky suroviny hnetieme na doske. Ušúľame z toho šulec, pokrájame ho na menšie kúsky, z ktorých urobíme guľky. Guľky uložíme na vymastený plech a upečieme do ružova.
Zajtra podávame : špeciálny „ cerofský“ „trdelník“– z kysnutého cesta.
Autor: Beáta Repíková