Pečené chrústy

Pečené chrústy

Dnes pečieme „chrústy“. Ako vznikol názov a z akého cesta budú chrústy? Aj na to sa opýtala Beáty Repíková autorky publikácie „Cerofské zabudnuté recepty „ Marty Kubovej.

Pečené chrústy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 600 gramov hladká múka
  • 500 gramov práškový cukor
  • 5 kus vajcia
  • 1 kávová lyžica sóda bicarbóna 
  • 3 polievkové lyžice med
  • 2 kávové lyžice voňavé korenie
  • škorica
  • citrónová kôra


Postup:

Všetky suroviny hnetieme na doske. Ušúľame z toho šulec, pokrájame ho na menšie kúsky, z ktorých urobíme guľky. Guľky uložíme na vymastený  plech  a upečieme do ružova.
Zajtra podávame : špeciálny „ cerofský“ „trdelník“– z kysnutého cesta.

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame