Ringle kolieska

Ringle kolieska

Tento týždeň si zaspomíname ako kedysi dávno piekli a varili naše gazdinky. Občianske združenie „Cerová Inak“ ich zozbierali a niektoré aj publikovali. V brožúrke ktorú vydali nájdeme aj zabudnutý recept na ringle kolečká. V našej rozhlasovej kuchyni je už  Beáta Repíková a pečie s autorkou publikácie „Cerofské zabudnuté recepty s Martou Kubovou. Vieme presne kto ešte dnes pečie ringle kolečká v obci Cerová?

Ringle kolieska Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 280 gramov  múka hladká
  • 30 gramov kvasnice
  • 2 lyžice mlieka
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 50 gramov sekaných orechov
  • 1 smetol
  • 1 vajíčko
  • mletý cukor na obaľovanie


Postup:

z vlažného mlieka kvasníc a kryštálového cukru si pripravíme kvások. Všetky suroviny aj s kváskom zhnietime na doske. Vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska s dierkou uprostred. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Upečené  ešte teplé kolieska obaľujeme v práškovom cukre.  Dôležitá poznámka – CESTO  nenechávame  kysnúť! 
Zajtra v utorok pečieme a podávame chrústy. 

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame