Tento týždeň si vyberáme obedové menu z letných receptov manažérky Školy varenia v Bratislave Zuzany Špičkovej. Patrí k nim aj dnešné jedlo, ktorého základ tvoria mäkkučké turecké placky. Kompletný recept na magnetofón zaznamenal Miroslav Würfl.
Turecké placky gözleme so špenátom a fetou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 375 g hladkej múky
- 85 ml olivového oleja
- 185 ml vody
- Polovicu čajovej lyžičky soli
- 300 g čerstvého špenátu
- tri strúčiky cesnaku
- 200 g syru feta
- Olivový olej
- Soľ, korenie
Postup:
V miske zmiešame múku s vodou, olejom, soľou a rukou vypracujeme hladké pružné cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme odpočívať asi 20 minút. Medzitým si pripravíme plnku. Čerstvý špenát umyjeme, nakrájame na väčšie kúsky, fetu rozdrobíme prstami. Pridáme pretlačený cesnak, olivový olej, soľ a korenie podľa chuti. Odležané cesto položíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na osem kúskov, každý z nich postupne vyvaľkáme na tenkú placku s priemerom približne 20cm. Na polovicu každej placky dáme špenátovú náplň, preklopíme druhú polovicu a okraje zatlačíme prstom. Rozpálime si väčšiu panvicu a placky nasucho opekáme. Po upečení potrieme roztopeným maslom a nakrájame na menšie obdĺžniky a môžeme podávať.
Zajtra si pripravíme tagliatelle s domácim pestom.