Turecké placky gözleme so špenátom a fetou

Turecké placky gözleme so špenátom a fetou

Tento týždeň si vyberáme obedové menu z letných receptov manažérky Školy varenia v Bratislave Zuzany Špičkovej. Patrí k nim aj dnešné jedlo, ktorého základ tvoria mäkkučké turecké placky. Kompletný recept na magnetofón zaznamenal Miroslav Würfl.

Turecké placky gözleme so špenátom a fetou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 375 g hladkej múky
  • 85 ml olivového oleja
  • 185 ml vody
  • Polovicu čajovej lyžičky soli
  • 300 g čerstvého špenátu
  • tri strúčiky cesnaku
  • 200 g syru feta
  • Olivový olej
  • Soľ, korenie



Postup:

V miske zmiešame múku s vodou, olejom, soľou a rukou vypracujeme hladké pružné cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme odpočívať asi 20 minút. Medzitým si pripravíme plnku. Čerstvý špenát umyjeme, nakrájame na väčšie kúsky, fetu rozdrobíme prstami. Pridáme pretlačený cesnak, olivový olej, soľ a korenie podľa chuti. Odležané cesto položíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na osem kúskov, každý z nich postupne vyvaľkáme na tenkú placku s priemerom približne 20cm. Na polovicu každej placky dáme špenátovú náplň, preklopíme druhú polovicu a okraje zatlačíme prstom. Rozpálime si väčšiu panvicu a placky nasucho opekáme. Po upečení potrieme roztopeným maslom a nakrájame na menšie obdĺžniky a môžeme podávať.
Zajtra si pripravíme tagliatelle s domácim pestom.

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame