Od pondelka nám svoje letné recepty predstavuje manažérka Školy varenia v Bratislave Zuzana Špičková. Poznáte kuskus? Táto cestovina, ktorá sa vyrába sparením krupice kvalitnej pšenice, ovsa a prosa je neoddeliteľnou súčasťou zdravého stravovania. A bude aj základom dnešného obeda. Miroslav Würfl však zistil oveľa viac.
Kuskus šalát Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 300 g kuskusu
- 300 ml vriacej vody
- 6 polievkových lyžíc olivového oleja
- šťavu z jedného citróna
- soľ, korenie
- jednu čajovú lyžičku kurkumy
- paradajky
- papriku
- jarnú cibuľku
- kukuricu
- rukolu
- akúkoľvek inú zeleninu, ktorú máte práve v chladničke
Postup:
Kuskus nasypeme do väčšej servírovacej misky, zalejeme horúcou vodou a počkáme, kým sa všetka voda nevsiakne. Potom ho pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Pridáme kurkumu, soľ, korenie a postupne nadrobno nakrájanú zeleninu. Všetko dobre premiešame a šalát je hotový. Výborne sa hodí na letnej grilovačke napríklad k mäsu alebo zelenine. Dobrú chuť!
Zajtra sa môžeme tešiť na turecké placky so špenátom.