Kuskus šalát

Kuskus šalát

Od pondelka nám svoje letné recepty predstavuje manažérka Školy varenia v Bratislave Zuzana Špičková. Poznáte kuskus? Táto cestovina, ktorá sa vyrába sparením krupice kvalitnej pšenice, ovsa a prosa je neoddeliteľnou súčasťou zdravého stravovania. A bude aj základom dnešného obeda. Miroslav Würfl však zistil oveľa viac.

Kuskus šalát Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 300 g kuskusu
  • 300 ml vriacej vody
  • 6 polievkových lyžíc olivového oleja
  • šťavu z jedného citróna
  • soľ, korenie
  • jednu čajovú lyžičku kurkumy
  • paradajky
  • papriku
  • jarnú cibuľku
  • kukuricu
  • rukolu
  • akúkoľvek inú zeleninu, ktorú máte práve v chladničke



Postup:

Kuskus nasypeme do väčšej servírovacej misky, zalejeme horúcou vodou a počkáme, kým sa všetka voda nevsiakne. Potom ho pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Pridáme kurkumu, soľ, korenie a postupne nadrobno nakrájanú zeleninu. Všetko dobre premiešame a šalát je hotový. Výborne sa hodí na letnej grilovačke napríklad k mäsu alebo zelenine. Dobrú chuť!
Zajtra sa môžeme tešiť na turecké placky so špenátom. 

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame