Tento týždeň sme v kuchyni spolu s manažérkou Školy varenia Chefparade Zuzanou Špičkovou. Miroslava Würfla presvedčila, že ľahký letný recept si môžeme pripraviť aj z rybaciny, lebo ryby patria medzi najzdravšie jedlá na svete.
Lososový tatarák Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 3 šalotky
- 200 g čerstvého lososa
- 2 limetky
- olivový olej
- 5 stoniek kôpru
- soľ, mleté čierne korenie
- francúzska bageta
Postup:
Bagetu nakrájame našikmo a opečieme ju v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia - postačí nám šesť až osem minút. Medzičasom si pripravíme tatarák. Šalotku a lososa nakrájame najemno, dáme do misy a dochutíme limetkovou šťavou, kôprom, soľou a čiernym korením. Servírujeme na kúsku opečenej bagetky.
Zajtra si pripravíme kuskus šalát.