Hráškový krém s mätou

Hráškový krém s mätou

Tento týždeň Vám svoje letné recepty ponúkne manažérka Školy varenia v Bratislave Zuzana Špičková. Patrí k nim aj dnešný pokrm, ktorého základom je hrášok. Miroslava Würfla zaujímali aj ďalšie podrobnosti.

Hráškový krém s mätou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 600 g  mrazeného hrášku
  • 600 ml  33% smotany
  • 20 lístkov čerstvej mäty
  • 5 cl vodky
  • mleté čierne korenie
  • soľ



Postup:

Hrášok najprv povaríme približne päť minút v osolenej vode. Potom pridáme mätu a ponorným mixérom rozmixujeme dohladka. Prilejeme vodku, takmer celú smotanu, soľ a korenie a ešte chvíľku mixujeme. Ak chceme dosiahnuť optimálnu konzistenciu, podľa potreby pridáme viac smotany alebo vody. Polievku pred servírovaním pokvapkáme smotanou a dozdobíme lístkami mäty.
Zajtra si pripravíme lososový tatarák.  

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame