Tento týždeň Vám svoje letné recepty ponúkne manažérka Školy varenia v Bratislave Zuzana Špičková. Patrí k nim aj dnešný pokrm, ktorého základom je hrášok. Miroslava Würfla zaujímali aj ďalšie podrobnosti.
Hráškový krém s mätou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 600 g mrazeného hrášku
- 600 ml 33% smotany
- 20 lístkov čerstvej mäty
- 5 cl vodky
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup:
Hrášok najprv povaríme približne päť minút v osolenej vode. Potom pridáme mätu a ponorným mixérom rozmixujeme dohladka. Prilejeme vodku, takmer celú smotanu, soľ a korenie a ešte chvíľku mixujeme. Ak chceme dosiahnuť optimálnu konzistenciu, podľa potreby pridáme viac smotany alebo vody. Polievku pred servírovaním pokvapkáme smotanou a dozdobíme lístkami mäty.
Zajtra si pripravíme lososový tatarák.