Ktorý guláš vám najviac chutí? Hovädzí, teľací, kotlíkový či maďarský? História tohto obľúbeného pokrmu siaha až do 9. storočia, keď si pastier menom Gulyás pripravoval v kotlíku na ohni svoju obľúbenú hustú polievku ktorej podstatu tvorí dusené a varené hovädzie mäso.
Viera Horáková s Veronikou Bielikovou pripravovali rovnako chutný guláš, ktorý si môžete ochutnať aj vy.
Poctivý guláš Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na guláš budete potrebovať:
- bravčové pliecko
- cibuľu
- olej, alebo masť
- červenú mletú papriku
- rascu
- zelenú papriku
- paradajky
- zemiaky
- soľ
- majorán
- cesnak
- korenie
Postup:
Na oleji, alebo masti speníte pokrájanú cibuľu, pridáte mäso nakrájané na kocky a rascu. Ochutíte soľou, červenou paprikou a korením. Podlejete trochou vody a dáte dusiť. Keď je mäso na poli mäkké, pridajte 1/3 zemiakov nakrájaných na kocky, podlejte vodou a varte 15-20 minút. Neskôr pridajte zvyšné zemiaky, nakrájanú zelenú papriku a paradajky. Na záver ešte pridajte majoránku a pretlačený cesnak
Zajtra si spolu pripravíme morčaciu pochúťku.