Sú ľudia, pre ktorých je polievka neodmysliteľnou súčasťou obeda. Včera sme si spolu uvarili zeleninovú polievku, dnes ponúkame kyslú fazuľovú. Ako sa dozvedela Viera Horáková od Veroniky Bielikovej, tento recept už čo to pamätá. No a odkiaľ ho vlastne má?
Kyslá fazuľová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na kyslú fazuľovú polievku budete potrebovať:
- suchú fazuľu
- bobkový list
- soľ
- cesnak
- mlieko
- hladkú múku
- masť, alebo olej
- ocot
Postup:
Fazuľu namočíme deň pred varením do studenej vody. Varíme ju neosolenú s bobkovým listom do zmäknutia. Medzitým si pripravíme hladkú zátrepku a zápražku, ktorú zalejeme studenou vodou. Do uvarenej fazule pridáme soľ, rozotrený cesnak, mlieko a privedieme do varu. Do vriacej polievky nalejeme zápražku a za stáleho miešania ešte povaríme
Zajtra si pripravíme dobrý a poctivý guláš.