Kapustové taštičky

Kapustové taštičky

Dnes sa opäť presvedčíme že „špeciálne stravovanie nemusí byť strachovanie„. Túto tému si do svoje študentskej vedeckej práce zvolila študentka SOŠ gastronómie a hotel služieb na Farského ulici v Bratislavskej  Petržalke - DOMINIKA FEKETEOVÁ. Pripravuje vlastné recepty pre ľudí, ktorí trpia rôznymi intoleranciami. Beáta Repíková a Dominika Feketeová nám dnes uvaria pohánkovo kapustové taštičky a nebudú iba slané, alebo iba sladké. Tak na aký spôsob si pripravíme?

Kapustové taštičky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ingrediencie na cesto:

  • 100g pohánková múka
  • 120g ciroková múka
  • 1ČL agar agar
  • 80g tapiokový škrob
  • 1ČL soľ
  • 1PL olivový olej
  • 200ml vriaca voda

Ingrediencie na náplň:

  • 320g nakrájaná kapusta
  • 5PL kokosový cukor
  • 1/2PL sójová omáčka
  • 100g údené tofu
  • mleté čierne korenie


Postup:

Ako prvé si pripravíme plnku. Do hrnca si dáme na jemno nakrájanú kapustu pridáme cca 50ml vody a cukor a necháme ju podusiť. Keď kapusta zmäkne, pridáme k nej na malé kocky nakrájané tofu, sójovú omáčku a mleté čierne korenie. Plnku potom necháme chladnúť a pripravíme si cesto. Všetky suché ingrediencie na cesto si zmiešame v miske a potom pridáme olej a vriacu vodu a vypracujeme cesto. Ak by sa cesto príliš rozpadávalo, pridáme ešte trošku vody. Cesto si rozdelíme na viac častí a na pomúčenej doske ho rozvaľkáme a rozkrojíme na štvorce, ktoré potom naplníme plnkou. S cestom treba pracovať rýchlo, kým je ešte teplé. Kúsky cesta, ktoré práve nepoužívame, máme odložené v zakrytej miske aby ostali dlhšie teplé. Naplnené taštičky varíme na pare 15-20 minút. Hotové taštičky môžeme podávať s kyslou kokosovou smotanou, alebo si ich len namáčať do sójovej omáčky.
V nedeľu podávame ravioli s kešu krémom.

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame