Dnes si uvaríme ďalšiu polievku. S Beátou Repíkovou a so študentkou Strednej Odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislavskej Petržalke – s Dominikou Feketeovou. O chvíľu podávame zeleninovú polievku s riasami. Kto by si mal najmä zapísať recept? Komu tentokrát ulahodíme?
Polievka s riasami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 600ml voda
- 5-10g sušené riasy
- 3ks mrkva
- 1/2ks pór
- 4 strúčiky cesnak
- 2PL sezamový olej
- 1ČL miso pasta
- 2ČL sójová omáčka
- 1/2PL čili vločky
- mleté čierne korenie
- soľ
- 1-2ks jarná cibuľka
- Sezam
Postup:
Riasy si namočíme na 6-8 hodín a potom ich precedíme a vyžmýkame z nich prebytočnú vodu. Vyžmýkané riasy nakrájame na menšie kúsky. Mrkvu a pór si nakrájame na kúsky a dáme ich do veľkého hrnca a pridáme vodu, pretlačený cesnak a čili vločky. Zeleninu povaríme asi 10 minút a potom pridáme riasy a varíme až kým nebude zelenina mäkká. Potom polievku odstavíme a pridáme sójovú omáčku, sezamový olej, soľ, černe korenie a miso pastu. Hotovú polievku dozdobíme sezamom a na kolieska nakrájanou jarnou cibuľkou. Podávame ju s ryžou alebo s rezancami. Môžeme do nej pridať tofu alebo hríby prípadne aj zeleninu podľa výberu.
Zajtra si pochutíme na krémovej cesnačke s fialovými zemiakmi.