Tento týždeň sa venujeme špeciálnemu stravovaniu, varíme pre ľudí ktorí trpia mnohými intoleranciami. Beáta Repíková si všimla zaujímavé recepty študentky Strednej Odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislavskej Petržalke DOMINIKY FEKETEOVEJ a dnes nám ponúknu spolu kokosovo mrkvovú polievku. Komu by mohla ulahodiť najviac – respektíve byť aj liekom?
Kokosovo-mrkvová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 2kg mrkva
- 400ml kokosové mlieko
- 2ČL zázvor
- muškátový oriešok
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup:
Mrkvu si očistíme, nakrájame a dáme variť zaliatu vodou spoločne s kúskami zázvoru. Mrkvu uvaríme domäkka, vyberieme zázvor a mixujeme ponorným mixérom dohladka. Pridáme kokosové mlieko, dochutíme korením, soľou a necháme chvíľu prevrieť. Hotovú polievku môžeme podávať s konopnými semienkami alebo opekaným marinovaným tofu.
Zajtra podávame zeleninovú polievku s riasami.