Krémová karfiolová polievka

Krémová karfiolová polievka

Tento týždeň budeme pripravovať obedy so študentkou Strednej Odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislavskej Petržalke – Dominikou Feketeovou. Uplynulý rok sa počas štúdia venovala špeciálnemu stravovaniu. Pripravila vlastné recepty vo svojej kuchárskej knihe pod názvom – Varenie bez hraníc. Ide o vegánsku kuchársku pre ľudí s intoleranciami. Beáta  Repíková a Dominika Feketeová nám dnes uvaria krémovú karfiolovú polievku.

Krémová karfiolová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 1 cibuľa
  • 2ks cibuľka
  • 4 strúčiky cesnak
  • 2ks karfiol
  • 3ks zemiak
  • 1/2 pór
  • biele korenie
  • mleté čierne korenie
  • čili
  • soľ
  • 2PL pažítka


Postup:
 
Cibuľu si opražíme na kokosovom oleji do zlatista. Pridáme nakrájaný pór, zemiak, karfiol a podlejeme šálkou vody. Potom pridáme pretlačený cesnak a varíme domäkka. Nakoniec všetko dohladka rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme nakrájanú pažítku a dochutíme korením, čili a soľou. Polievku môžeme podávať s opekaným chlebíkom a slnečnicovými semienkami.
Zajtra podávame kokosovo mrkvovú polievku.

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame