Jahodové guľky s restovanou strúhankou

Jahodové guľky s restovanou strúhankou

Keby dnes macocha vyháňala Marušku do lesa po jahody, zdá sa, že by jej koše nestačili. Toto sezónne ovocie dnes nechýba na žiadnom trhovisku, tí ktorí nemajú doma záhrady, vyrazia aj na samozber na blízku farmu, či do sadu a na policiach pribúdajú  jahodové džemy, či zavárané jahody. A jahody sa hodia aj do guliek, ktoré si dnes pripravíme s Tatianou Šuškovou a šéfkuchárom  Vladislavom Hubáčkom.

Jahodové guľky s restovanou strúhankou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 1000g múčnych zemiakov
  • 30g maizena
  • 5ks žĺtka
  • 300g krupica alebo hrubá múka
  • štipka soli
  • čerstvé jahody
  • práškový cukor


Postup:

Zemiaky uvaríme do mäkka v šupke, ošúpeme a ešte za tepla pretlačíme. Pridáme žĺtok, maizenu a krupicu a vypracujeme tuhšie cesto. V prípade potreby pridáme maizenu a krupicu. Do cca 50g hotovej zmesi vkladáme jahodu, zatočíme v rukách a formujeme guľôčky, ktoré  varíme približne 10 minút vo vode so štipkou soli. Podávame s restovanou strúhankou s maslom a škoricou.
V nedeľu si pripravíme slávnostný koláč – tentokrát zasa s černicami.

Autor: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame