Fašírky sú jedlom, ktoré má mnoho variácií. A uznáte sami, že pre mnohých ľudí sú fašírky typickým letným jedlom, ktoré sa hodí k rôznym sezónnym prívarkom, novým zemiakom, alebo len tak s chlebom. Chutia s mnohými prílohami, je pri nich možné obmieňať základnú receptúru, ale nemusia byť vždy zákonite len mäsitým jedlom, pretože sa dajú pripraviť aj na vegetariánsky až vegánsky spôsob. Ak však ľúbite práve tie mäsové, Juraj Cecko – majster fašírok - nám, ponúkne najskôr rady, aký druh a podiel mäsa je na tú slovenskú klasiku vhodný.
Rybacie fašírky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 500g rybieho filé
- 2 rožky
- 100 ml mlieka
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- strúhanku
- olej
Postup:
Rybie filé necháme rozmraziť a rozmixujeme ho s rožkami, ktoré sme predtým namočili do mlieka. Ďalej pridáme vajce, soľ, korenie, pretlačený cesnak a na jemno nastrúhanú cibuľu. Zo zmesi tvarujeme fašírky, obalíme ich v strúhanke a vysmážame na rozpálenom oleji. Hotové ich necháme odkvapkať na papierovej utierke.
Sezóna jahôd sa pomaly končí a zajtra vám teda ešte rýchlo v Kulináriu ponúkneme recept na jahodové guľky.