Letné chute na tanieri majú vďaka množstvu sezónnych produktov pestrú podobu. Dnes si v Kulináriu pripravíme so špargľou rizoto, ale trochu iné ako to, na ktoré sme zvyknutí. Tatiana Šušková vám so šéfkuchárom Andrejom Brunom ponúka recept krémové rizoto so špargľou.
Risotto z bielej a zelenej špargle Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 250 g risotto ryže
- 2 l zeleninového alebo špargľového vývaru
- 2 ks cibule
- 2 dcl bieleho suchého vína
- 150 g zelenej špargle
- 150 g bielej špargle
- 70 g masla
- 70 g syru parmezánového typu
Postup:
Cibuľu pokrájame na mäkko, orestujeme, pridáme ryžu. Zalejeme bielym vínom a postupne pridávame vývar. Tento proces opakujeme pokiaľ nebude ryža mäkšia – až krémovejšia. Na koniec pridáme uvarenú, na menšie kúsky pokrájanú bielu a zelenú špargľu. Pridáme maslo a parmezánový syr.
Zajtra si v kulináriu z letných chutí pripravíme fašírky... ale trochu iné ako poznáte.