Cviklovo-kapustová polievka s hovädzím mäsom a paradajkami

Cviklovo-kapustová polievka s hovädzím mäsom a paradajkami

Čas sezónnych potravín sa podľa aktuálnej ponuky na farmárskych trhoch rozbieha naplno. Aj preto sme si tento týždeň pre vás v Kulináriu pripravili šesť ľahkých letných receptov s využitím toho, čo záhrada alebo trh dáva. Kráľovnou letnej sezóny je každý rok určite paradajka. Ako prvú si teda dnes, v pondelok, pripravíme paradajkovú polievku Silvie Horeckej, zakladateľky a autorky potrálu Terapia jedlom, ktorá sa svojimi radami usiluje viesť ľudí cestou zdravého, striedmeho a vyváženého stravovania. Tatianu Šuškovú však upozornila, že ide o inú formu paradajkovej polievky ako ju poznáme.

Cviklovo-kapustová polievka s hovädzím mäsom a paradajkami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:
 

  • 1200 gramov hovädzieho mäsa
  • Hlávka červenej kapusty
  • 1 červená cibuľa
  • 3 mrkvy
  • 2 paštrnáky alebo petržleny
  • 5 zemiakov
  • 4 menšie cvikly
  • pol kilogramu lúpaných paradajok
  • Koreniny: čerstvý tymián, sarturejku, čierne korenie, nové korenie, olivový olej, soľ, rascu, bobkový list.


Postup:

Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľku, nakrájanú mrkvu, paštrnák, mäso nakrájané na kocky, pridáme rascu, tymián, korenie, kapustu nasekanú na kúsky, premiešame, podlejeme litorm vody a pridáme cviklu očistenú a nakrájanú na kocky. Necháme prudšie prevrieť a pridáme paradajky a zemiaky nakrájané na malé kocky. Prilejeme dva litre vody a polievku varíme do zmäknutia hovädzieho mäsa, približne dve hodiny. Na záver zahustíme pohánkovou krupicou a pridáme bylinky podľa chuti.   
Dnes sme varili na červeno a zajtra si pripravíme zelené variácie šalátu.

Autor: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame