Príprava dnešného jedla vám nezaberie veľa času. Katka Ben a Michal Herceg už aj začínajú variť.
Tekvicový prívarok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na tekvicový prívarok potrebujeme:
- 1 cibuľu
- 1 tekvicu
- trošku oleja
- 1 smotanu na šľahanie
- 1-2 lyžice múky
- soľ
- čierne korenie
- čerstvý kôpor
Postup:
Cibuľu si nakrájame nadrobno, na rozpálenom oleji osmažíme dozlata. Tekvicu ošúpeme, vydlabeme jadierka, nastrúhame, pridáme do hrnca k cibuli a dusíme domäkka. Okoreníme a osolíme. Dusíme asi 10 minút, pritom miešame. Podľa potreby podlejeme vodou. Keď je tekvica udusená, v smotane si rozmiešame hladkú múku. Zahustenou smotanou zalejeme obsah hrnca a necháme to prejsť varom. Nakoniec pridáme čerstvý kôpor a ešte chvíľu prevaríme. Podávať môžeme napr. s pečenými zemiakmi, olivovým olejom a rascou, ale hodí sa k tomu aj klobáska či fašírka.