Blíži sa obed a my sa už tešíme, čo nám dnes pripraví šikovná kuchárka Katka Ben. Nahrával Michal Herceg.
Cukety plnené mletým mäsom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- menšie cuketky
- mleté mäso
- grilovacie korenie
- soľ
- čierne korenie
- pol plechovky červených fazuliek
- malú plechovku kukurice
- 2-3 paradajky
- trošku kečupu
- chilli
- 1 cibuľu
- 4-5 strúčikov cesnaku
- olej
- syr na strúhanie
Postup:
Cibuľu si nakrájame na drobno a opražíme na oleji. Pridáme na drobno nakrájané paradajky a trochu to podusíme. Pridáme mleté mäso a koreniny. Všetko dobre premiešame a rozdelíme. Dusíme 5-10 minút. Podľa potreby podlievame vodou. Pridáme fazuľky, kukuricu, kečup, pretlačený cesnak a dusíme, kým nebude mäso hotové. Medzitým si umyjeme cukety, lyžicou ich vydlabeme a vytvoríme tzv. loďky. Rozložíme ich na plech. Keď je mäso hotové, naložíme ho kopcom do cukiet. Uhladíme a posypeme nastrúhaným syrom. Vložíme to do trúby. Cukety len zapečieme, aby neboli úplne mäkké. Prílohou môžu byť opekané zemiaky, alebo si môžeme pripraviť šalát z paradajky, papriky, uhorky a balkánskeho syra.