Tento týždeň nám bude variť Katka Ben. A hneď aj s Michalom Hercegom začínajú.
Zdravé kari Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- cibuľku
- 2-3 paradajky
- 1 papriku
- kokosový olej
- 1 čl kurkumy
- 1 čl kari korenia
- čierne korenie
- soľ
- menší nastrúhaný zázvor
- 1 čl mletej škorice
- 1 hrnček šošovice
- nastrúhanú mrkvu
- 5 strúčikov cesnaku
- trošku chilli
Postup:
Cibuľu si opražíme na oleji. Pridáme nakrájané paradajky, papriku, popražíme. Pridáme premytú šošovicu a zalejeme vodou. Potom pridáme všetko korenie - kurkumu, kari, škoricu, chilli, soľ, čierne korenie, nastrúhaný zázvor. Povaríme asi 15 minút a pridáme nastrúhanú mrkvu a pretlačený cesnak. Varíme, kým šošovica nezmäkkne. Ochutnávame a podľa potreby pridáme korenie. Prílohou môže byť ryža alebo zemiaky pečené v rúre na tenké plátky. Celú zmes môžeme pokvapkať citrónovou šťavou. K tomuto jedlu sa hodí aj cvikla alebo kyslá kapusta.