Recepty zo Serede od poslucháčky Magdalény Kvocerovej.
Viete, podľa čoho poznáte dobrú gazdinú? Mnohí by ste možno odpovedali príslovím, keď je schopná kvôli pierku aj plot preskočiť. Sú však aj iné hodnotiace kritériá. Dobrá gazdiná je tá, ktorá vie urobiť z mála – veľa, navarí všetko – od mäsa až po koláče, v komore má zásoby zaváranín na celú zimu a recepty má uložené v hlave. Všetky tieto atribúty spĺňa aj žena, ktorá vám recepty do Kulinária ponúkne tento týždeň. No a keďže býva v Seredi, mohli by sme im dať spoločný titulok – Recepty zo Serede. Hane Michalčíkovej dnes prezradila, ako možno zdravo a chutne pripraviť zajaca.
Zajac zo Serede Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Recept na zajaca zo Serede nám dnes ponúkla naša poslucháčka Magdaléna Kvocerová zo Serede, ktorá bude osvedčenými receptami pokračovať aj v ďalších dňoch tohto týždňa.
Potrebujeme: 1 zajaca alebo králika domáceho, 1 a ½ dcl oleja, 1 dcl vína bieleho, 1 dcl vody, ½ čajovej lyžičky čierneho korenia, 1 čajová lyžička mletej červenej papriky, 2 lyžice horčice, 2 lyžice kečupu, 6 pretlačených strúčikov cesnaku, 1 na jemno pokrájaná cibuľa, soľ, vegeta.
Postup: Pripravíme si nálev a pokrájaného zajaca doň vložíme na 24 hodín. Občas ho premiešame. Po 24 hodinách dáme na plech a pečieme pri 180 stupňoch do chrumkava. Mladého zajaca nemusíme zakrývať, staršieho prikryjeme alobalom, alebo pokrievkou. Podávame so zemiakmi, ktoré môžeme upiecť rovno so zajacom v marináde na plechu.
Zajtra sa dozviete recept zo Serede na osvedčenú čalamádu.