Kuracie krídelká sú obľúbeným jedlom mnohých z nás. Je pravdou, že každýich pripravuje ináč, ale chutia výborne na všetky spôsoby. Viera Horáková so Zdenkou Marošiovou pripravovali grilované krídelká.
Grilované krídelká Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na 8 kusov grilovaných krídelok budete potrebovať:
- soľ
- korenie
- 3 polievkové lyžice Worchestrovej omáčky
- 3 polievkové lyžice kečupu
- 1 polievkovú lyžicu medu
- deci oleja
Postup:
Krídelká osolíme, okoreníme a pripravíme si marinádu. Olej, worchester, kečup a med privedieme do varu, necháme vychladnúť a nalejeme na krídelká. Premiešame a pár hodín necháme marinovať. Grilujeme, alebo opečieme 45 minút v rúre vyhriatej na 160 stupňov.
Zajtra si pripravíme zajaca na zelenine.
Autor: Viera Horáková