Celý tento týždeň sme v kuchyni spolu s redaktorkou Kristínou Hanákovou. Je to naša rozhlasová kolegyňa, pracuje vo francúzskej redakcii vysielania do zahraničia, a miluje sladké špeciality. Aj svieži koláč, ktorý premenoval jej syn na džúsikový koláčik. Miroslav Würfl zistil, že dodnes je to jeho najobľúbenejší dezert. A hneď si zapísal suroviny, ktoré potrebujeme na jeho prípravu.
Svieži koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- piškótové cesto z piatich vajec
- jeden tvaroh
- štvrť kila mascarpone
- tri balíky vanilkového cukru
- nastrúhanú kôra z jedného citrónu
- jeden liter džúsu, najlepšie multivitamínového cappy
- dva balíky zlatého klasu
Postup:
Piškótové cesto si pripravíme nasledovne:
Oddelíme si z piatich vajec bielka od žĺtok. Bielka vyšľaháme s piatimi polievkovými lyžicami vanilkového cukru, štipkou soli a pár kvapkami octu do tuha. Pridáme žĺtky, jemne premiešame a na záver pridáme päť lyžíc preosiatej polohrubej múky zmiešanej spolu s jedným práškom do pečiva. Opäť opatrne premiešame, dáme na papierom vystlaný plech a upečieme pri 180-tich stupňoch Celzia. Na vychladnuté cesto navrstvíme vymiešaný tvaroh s mascarpone, troma balíkmi vanilkového cukru a citrónovou kôrou. Z litra džúsu a dvoch zlatých klasov si uvaríme puding, ktorý nalejeme ešte vlažný na koláč. Necháme odpočívať v chlade asi dve hodiny a môžeme servírovať. Dobrú chuť!