Svieži koláč

Svieži koláč

Celý tento týždeň sme v kuchyni spolu s redaktorkou Kristínou Hanákovou. Je to naša rozhlasová kolegyňa, pracuje vo francúzskej redakcii vysielania do zahraničia, a miluje sladké špeciality. Aj svieži koláč, ktorý premenoval jej syn na džúsikový koláčik. Miroslav Würfl zistil, že dodnes je to jeho najobľúbenejší dezert. A hneď si zapísal suroviny, ktoré potrebujeme na jeho prípravu.

Svieži koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 

  • piškótové cesto z piatich vajec
  • jeden tvaroh
  • štvrť kila mascarpone
  • tri balíky vanilkového cukru
  • nastrúhanú kôra z jedného citrónu
  • jeden liter džúsu,  najlepšie multivitamínového cappy
  • dva balíky zlatého klasu


Postup:   

Piškótové cesto si pripravíme nasledovne:
Oddelíme si z piatich vajec bielka od žĺtok. Bielka vyšľaháme s piatimi polievkovými lyžicami vanilkového cukru, štipkou soli a pár kvapkami octu do tuha. Pridáme žĺtky, jemne premiešame a na záver pridáme päť lyžíc preosiatej polohrubej múky zmiešanej spolu s jedným práškom do pečiva. Opäť opatrne premiešame, dáme na papierom vystlaný plech a upečieme pri 180-tich stupňoch Celzia. Na vychladnuté cesto navrstvíme vymiešaný tvaroh s mascarpone, troma balíkmi vanilkového cukru a citrónovou kôrou. Z litra džúsu a dvoch zlatých klasov si uvaríme puding, ktorý nalejeme ešte vlažný na koláč.  Necháme odpočívať v chlade asi dve hodiny a môžeme servírovať. Dobrú chuť!

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame