Tento týždeň nám predstavuje svoje recepty kolegyňa z našej rozhlasovej pyramídy Kristína Hanáková. Je členkou francúzskej redakcie vysielania do zahraničia, a veľmi rada pečie. Rozprával sa s ňou Miroslav Würfl.
Lahodné pagáčiky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- maslo – dva kusy po 250 gramov
- dve štvrťlitrové smotany na šľahanie – aspoň 30%
- hladkú múku 600 gramov
- dve kávové lyžičky soli
- polené mandle
- sezam
Postup:
Zo všetkých surovín okrem mandlí si vypracujeme cesto, ktoré dáme na polhodinu do chladničky. Potom ho vyberieme, rozdelíme na polovicu, každú rozvaľkáme a raz preložíme. Preložené cesto necháme osem hodín odpočívať v chladničke. Potom cesto opäť rozvaľkáme, približne na päť milimetrov viac nie, a cesto vyskočí. Vykrojíme si z neho pagáčiky, poukladáme na plech, potrieme vajíčkom a do každého zapichneme mandľu alebo posypeme sezamom. Pečieme pri 200 stupňoch Celzia asi 15 minút. Hotové pagáče vyberieme z rúry a môžeme podávať. Dobrú chuť!