Lahodné pagáčiky

Lahodné pagáčiky

Tento týždeň nám predstavuje svoje recepty kolegyňa z našej rozhlasovej pyramídy Kristína Hanáková. Je členkou francúzskej redakcie vysielania do zahraničia, a veľmi rada pečie. Rozprával sa s ňou Miroslav Würfl.

Lahodné pagáčiky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • maslo – dva kusy po 250 gramov
  • dve štvrťlitrové smotany na šľahanie – aspoň 30%
  • hladkú múku 600 gramov
  • dve kávové lyžičky soli
  • polené mandle
  • sezam




Postup:   

Zo všetkých surovín okrem mandlí si vypracujeme cesto, ktoré dáme na polhodinu  do chladničky. Potom ho vyberieme, rozdelíme na polovicu, každú rozvaľkáme a raz preložíme.  Preložené cesto necháme osem hodín odpočívať v chladničke. Potom cesto opäť rozvaľkáme, približne na päť milimetrov viac nie, a cesto vyskočí. Vykrojíme si z neho pagáčiky, poukladáme na plech, potrieme vajíčkom a do každého zapichneme mandľu alebo posypeme sezamom. Pečieme pri 200 stupňoch Celzia asi 15 minút. Hotové pagáče vyberieme z rúry a môžeme podávať. Dobrú chuť!


Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame