Ryžové krokety Supplí

Ryžové krokety Supplí

Tento týždeň varíme podľa rozhlasovej redaktorky Kristíny Hanákovej. Pracuje vo francúzskej redakcii vysielania do zahraničia, často cestuje a tak sa niekedy inšpiruje aj lahôdkami z európskych veľkomiest. Miroslav Würfl zistil, že dnešný recept si jednoducho pripravia aj gazdinky v našich domácnostiach.

Ryžové krokety Supplí Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 

  • pol kila ryže
  • cibuľku
  • olej
  • rajčinový pretlak
  • nastrúhaný parmezán
  • dve vajcia
  • muškátový orech
  • soľ
  • mozzarelu


Postup:

Najskôr si na cibuľke podusíme ryžu do mäkka. Primiešame do nej rajčinový pretlak, nastrúhaný parmezán, vajcia, muškátový orech a soľ. Dáme odležať do chladničky, aby zmes vychladla a trochu stuhla. Potom z nej urobíme guľôčky s priemerom asi päť centimetrov a do vnútra každej vložíme kocku syra alebo olivu. Guľôčky obaľujeme v trojobale a vysmážame do zlatista. Supplí sa podáva horúce. Ryžové krokety si môžete pripraviť aj do zásoby do mrazničky – využijete ich v prípade napríklad neohlásenej návštevy. Zajtra si pripravíme lahodné pagáčiky.

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie 14:05

Práve vysielame