Tento týždeň varíme podľa rozhlasovej redaktorky Kristíny Hanákovej. Pracuje vo francúzskej redakcii vysielania do zahraničia, často cestuje a tak sa niekedy inšpiruje aj lahôdkami z európskych veľkomiest. Miroslav Würfl zistil, že dnešný recept si jednoducho pripravia aj gazdinky v našich domácnostiach.
Ryžové krokety Supplí Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- pol kila ryže
- cibuľku
- olej
- rajčinový pretlak
- nastrúhaný parmezán
- dve vajcia
- muškátový orech
- soľ
- mozzarelu
Postup:
Najskôr si na cibuľke podusíme ryžu do mäkka. Primiešame do nej rajčinový pretlak, nastrúhaný parmezán, vajcia, muškátový orech a soľ. Dáme odležať do chladničky, aby zmes vychladla a trochu stuhla. Potom z nej urobíme guľôčky s priemerom asi päť centimetrov a do vnútra každej vložíme kocku syra alebo olivu. Guľôčky obaľujeme v trojobale a vysmážame do zlatista. Supplí sa podáva horúce. Ryžové krokety si môžete pripraviť aj do zásoby do mrazničky – využijete ich v prípade napríklad neohlásenej návštevy. Zajtra si pripravíme lahodné pagáčiky.