Lososová polievka

Lososová polievka

V našich domácnostiach sa často varia zdravé a chutné polievky. V tomto trende budeme pokračovať aj v nasledujúcich minútach – veď sa hovorí, že polievka je základ každého dobrého stolovania. Naštartuje vaše trávenie a pripraví ho na ďalšie chody. S rozhlasovou redaktorkou Kristínou Hanákovou Miroslav Würfl aj dnes zabŕdol do medzinárodnej kuchyne.

Lososová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:
  

  • vykostený filet z lososa, aspoň pol kila 
  • jednu cibuľku
  • dve kocky zeleninového bujónu
  • dva zemiaky
  • čierne korenie
  • bobkový list,
  • trošku soli
  • jednu smotanu (12 alebo 30-percentnú)
  • viazaničku kôpru



Postup:
  
Najprv si oddelíme kožu od mäsa, a uvaríme ju ako základ bujónu. Potom kožu vyberieme a odložíme. Zvlášť si orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľku do sklovita, vhodíme do vývaru, pridáme nakrájané zemiaky, čierne korenie, bobkový list, aj dve kocky bujónu. Keď budú zemiaky uvarené, pridáme na kocky nakrájaného lososa, a povaríme päť minút. Na záver pridáme smotanu a nadrobno posekaný čerstvý kôpor. Dobrú chuť!
Zajtra si pripravíme tradičné talianske ryžové krokety.

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame