Kurča s ochutenou majonézou a vlašskými orechmi

Kurča s ochutenou majonézou a vlašskými orechmi

Tento týždeň nám v Kulináriu varí rozhlasová redaktorka Kristína Hanáková. Už dlhé roky pôsobí vo francúzskej redakcii vysielania do zahraničia, a tak jej nie je cudzia ani medzinárodná kuchyňa aplikovaná na slovenské pomery. Miroslav Würfl bol zvedavý, čo má pripravené nadnes.

Kurča s ochutenou majonézou a vlašskými orechmi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme: 

  • jedno uvarené kurča do mäkka
  • jednu majonézu
  • pár lyžíc kuracieho vývaru
  • dve hrste opražených rozdrvených vlašských orechov
  • čierne korenie
  • cesnak podľa chuti



Postup:

Kurča oberieme od kostí a roztrháme na kúsky, ktoré rozložíme v jednej vrstve na stredne veľký plech. Navrstvíme naň majonézu zmiešanú s vývarom, cesnakom a čiernym korením. Na záver posypeme orechmi. Necháme odstáť, najlepšie niekoľko hodín v chlade. Podávame s čerstvým chlebíkom.
Zajtra sa môžeme tešiť na lososovú polievku.

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame