Tento týždeň nám v Kulináriu varí rozhlasová redaktorka Kristína Hanáková. Už dlhé roky pôsobí vo francúzskej redakcii vysielania do zahraničia, a tak jej nie je cudzia ani medzinárodná kuchyňa aplikovaná na slovenské pomery. Miroslav Würfl bol zvedavý, čo má pripravené nadnes.
Kurča s ochutenou majonézou a vlašskými orechmi
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- jedno uvarené kurča do mäkka
- jednu majonézu
- pár lyžíc kuracieho vývaru
- dve hrste opražených rozdrvených vlašských orechov
- čierne korenie
- cesnak podľa chuti
Postup:
Kurča oberieme od kostí a roztrháme na kúsky, ktoré rozložíme v jednej vrstve na stredne veľký plech. Navrstvíme naň majonézu zmiešanú s vývarom, cesnakom a čiernym korením. Na záver posypeme orechmi. Necháme odstáť, najlepšie niekoľko hodín v chlade. Podávame s čerstvým chlebíkom.
Zajtra sa môžeme tešiť na lososovú polievku.