Pak Choi je špeciálna stonková odroda čínskej kapusty s hustými zelenými stopkami a atraktívnym tvarom. Patrí medzi ázijskú listovú zeleninu. Môžeme ju konzumovať v akomkoľvek stave. My si ju dnes pripravíme s Beátou Repíkovou a Vojtechom Véghtom tak, ako chutila návštevníkom v jeho vegánskej reštaurácii v Kambodži.
Pak Choi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- pak čoj, čo je špeciálna stonková odroda čínskej kapusty
- slnečnicové, ľanové a tekvicové semená
- rastlinné mlieko
- soľ
- čierne korenie
- citrónovú alebo linetkovú kôru
Postup:
Pak čoj umyjeme a vcelku ho dáme do hrnca nad paru na cca 10 minút. Predtým si pripravíme prílohy. Slnečnicové semienka varíme hodinu, potom ich rozmixujeme na pyré a ak chceme mať namiesto pyré omáčku pridáme do pyré trochu rastlinného mlieka. Pak čoj po vybratí z parného hrnca potrieme nátierkou z pečeného chleba a posypeme ho pečenými semenami – pričom ľanové, slnečnicové a tekvicové semená predtým pečieme na 160 stupňoch asi 15 minút. Do pečených semien pridáme aj citrónovú kôru, čierne korenie a soľ. Na tanier servírujeme najskôr slnečnicové pyré, ktoré posypeme sušenou dužinou z melóna, navrch položíme pripravený „pakčoj“ ktorý sme potreli nátierkou z pečeného chleba a posypali mexickým korením.