Pak Choi

Pak Choi

Pak Choi je špeciálna stonková odroda čínskej kapusty s hustými zelenými stopkami a atraktívnym tvarom. Patrí medzi ázijskú listovú zeleninu. Môžeme ju konzumovať v akomkoľvek stave. My si ju dnes pripravíme s Beátou Repíkovou a Vojtechom Véghtom tak, ako chutila návštevníkom v jeho vegánskej reštaurácii v Kambodži.

Pak Choi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • pak čoj, čo je špeciálna stonková odroda čínskej kapusty
  • slnečnicové, ľanové a tekvicové semená
  • rastlinné mlieko
  • soľ
  • čierne korenie
  • citrónovú alebo linetkovú kôru



Postup:

Pak čoj umyjeme a vcelku ho dáme do hrnca nad paru na cca 10 minút. Predtým si pripravíme prílohy. Slnečnicové semienka varíme hodinu, potom ich rozmixujeme na pyré a ak chceme mať namiesto pyré omáčku pridáme do pyré trochu rastlinného mlieka. Pak čoj po vybratí  z parného hrnca potrieme nátierkou z pečeného chleba a posypeme ho pečenými semenami – pričom ľanové, slnečnicové a tekvicové semená predtým pečieme na 160 stupňoch asi 15 minút. Do pečených semien pridáme aj citrónovú kôru, čierne korenie a soľ. Na tanier servírujeme najskôr slnečnicové pyré, ktoré posypeme sušenou dužinou z melóna, navrch položíme pripravený „pakčoj“ ktorý sme potreli nátierkou z pečeného chleba a posypali mexickým korením.

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame